Cześć,
Problem jest następujący - po instalacji alarmu w aucie przestało mi działać sterowanie przepustnicą obiegu wewnętrznego (nawiewu).. kontrolka zapala się ale przepustnica cały czas jest otwarta.. sprawdziłem wszystkie bezpieczniki.. są ok (chyba że od tego jest jakiś osobny ukryty..). Cyrkulacja wewnętrzna działała do wczoraj.. any ideas ?
(dodam że nawet przy odłączonym sterowniku alarmu nie ma żadnej różnicy..)
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 24-08-2013, 15:44
Usterka obiegu wewnętrznego w momencie założenia alarmu to tylko zbieg okoliczności. Jest to typowa, dość częsta usterka w Pumach. Musisz wyjąć silniczek obiegu wewnętrznego i albo wystarczy przesmarować w nim plastikowe trybiki (tak było u mnie) lub będziesz musiał poprawić luty na płytce.
Silnik Pumy: 1.4
Rok prod. Pumy: 1998
Kolor Pumy: Radiant Red
Wysłany: 25-08-2013, 23:23
U mnie na początku też tak było, że zaczął sam działać, ale nie na długo. Potem znowu za jakiś czas zadziałał kilka razy i znowu przestał i tak w kółko, aż w końcu go wymontowalem i zrobiłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum